Hírek

2015.02.27-én kiadott Magyar Közlönyben megjelent az EKÁER rendszerre vonatkozó törvénymódosítás.

Az elfogadott NGM rendelet (5/2015. (II.27)) alapján összefoglaljuk a változtatásokat, melyek akár jelentősen befolyásolhatják a bejelentési kötelezettséget.

 
Az agrártámogatások igénylése 2015-ben jelentősen változik, ugyanis amellett, hogy új támogatási formák jelennek meg, módosulnak a támogatások feltételei is. A legfontosabb változást a zöldítés jelenti, hiszen csak ennek teljesítése estén jogosultak a Gazdálkodók a területalapú támogatás teljes összegének igénylésére.

 

A jelenlegi tervek alapján a gabonához képest csaknem kétszeresére nő a fehérjenövények területalapú támogatása 2015-ben. A hektáronként 130 ezer forintos kifizetés és a zöldítés eredményeként a jelenleg egyoldalú „gabonanehéz” vetésforgó sokszínűbbé válhat. Végül pedig az uniós mezőgazdaság egy sokkal inkább fenntartható formát ölthet.

 
A találmányok szabadalmi oltalmáról szóló 1995. évi XXXIII. módosított törvény – az EU rendeleteinek megfelelően – szabályozza a növényfajta-oltalomból eredő (Farm Saved Seed - FSS) díjigényt:
 

Felhívjuk a 2015. évben közvetlen támogatást igénylő mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy a Közös Agrárpolitika reformjának 2015-től életbe lépő új szabályozása értelmében hazánkban is bevezetik az ún. „ aktív mezőgazdasági termelő” fogalmát.


Üzenet - 404Kedves Látogató!
 
 

A keresett akciós ajánlat, termék, vagy írott cikk már érvényességét vesztette, így már nem szerepel az oldalunkon.
 
 

Kérjük, nézzen körül aktuális ajánlataink között: www.primag.hu
 
  
PRÍMA MAG

PRIMAG KFT. * * *  9022 Győr, Czuczor Gergely utca 18-24. * * * primag@primag.hu * * * Telefon: +36 (96) 618 860

feedback
feedback
feedback